1585-001-1
Bortolotto-Design-Architect,-Toronto-K-12
Bortolotto-Design-Architect-Elementary,-Toronto
Bortolotto-Design-Architect-K-12-Elementary,-Toronto
Bortolotto-Design-Architect-K-12-Toronto
Bortolotto-Design-Architect-School-Board,-Toronto
Bortolotto-Design-Architect-Toronto-Elementary-School
Bortolotto-Design-Architect-Toronto-K-12
Bortolotto-Design-Architect-Toronto-School-Board

about

Extending from the second story of the existing St. Denis Junior Public School, the additional kindergarten classroom hovers above the playground, creating a warm sheltered environment for the students. Complete with integrated seating, a wood skin and elongated column, the exterior elements becomes a part of the play space while the interior houses the learning space. Two long bands of windows stretch across the curvilinear body, allowing light to pour into the classroom. At the elevated level, students have a clear view to the tree lines that surround the area, enforcing a strong connection with the natural environment.

client

Toronto Catholic District School Board

project team

Tania Bortolotto
Alex Horber

consultant team

Civil Engineer, Counterpoint Engineering
Mechanical and Electrical Engineer, Suri & Associates
Mechanical Engineer, SAB Engineering Inc.
Structural Engineer, Blackwell Bowick Partnership Ltd.

related projects

+ Back to Projects