01-Castlefield-Public-Works-Office
02-Castlefield-Public-Works-Office
03-Castlefield-Public-Works-Office
04-Castlefield-Public-Works-Office
06-Castlefield-Public-Works-Office
07-Castlefield-Public-Works-Office

about

An all new works office space was required for the City of Toronto. New offices, open work areas with workstations and reception area and meeting rooms were designed. A long continuous wood canopy is used as an organizing element with private offices aligned to it. This wall of private offices is a long wood and reeded glazed wall providing visual and acoustic privacy. The combination of contrasting colors and materials are used to create a warm and contemporary work environment.

An interior renovation to a municipal works office space was required. A simple plan consists of a long narrow row of closed rooms on one side and the remaining space is left free and open for work stations and reception. The row is split by a stair used by workers with heavy boots. The central stair is wrapped in heavy duty checker plate steel. The wall between the row of rooms and the open work space is a long wood and reeded glazed wall providing visual and acoustic privacy. The combination of contrasting colors and materials are used to create a warm and contemporary work environment.

client

City of Toronto

project team

Tania Bortolotto
Jerry Lin
Paul Aquilina
Margaret Harnandez

consultant team

Building Code Consultant, Hine Reichard Tomlin Inc.
General Contractor, Morocas General Contractors Ltd.
Mechanical/Electrical Engineer, G&M Technical Services Ltd.
Structural Engineer, Blackwell Bowick Partnership Ltd.

related projects

+ Back to Projects